Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?
Yurtdışı seyahat sağlık sigortası, bir kişinin yurtdışında seyahat ettiği sırada karşılaşabileceği sağlık sorunlarına karşı mali koruma sağlayan bir sigorta türüdür. Bu sigorta, seyahat eden kişinin beklenmedik hastalıklar, kazalar veya acil tıbbi durumlar nedeniyle oluşabilecek sağlık harcamalarını teminat altına alan sigorta türürdür. Yurtdışı seyahat sağlık sigortası genellikle tıbbi tedavi masraflarını, hastaneye yatışları, ilaç maliyetlerini ve acil durumlarda tahliye veya ülkeye geri dönüş hizmetlerini içerir. Seyahat eden kişiye güvence sağlamak amacıyla bu tür bir sigorta, seyahat süresince oluşabilecek beklenmedik sağlık risklerine karşı koruma sağlar.
Yeni dönem sigorta poliçelerinde bir çok ek madde ile bu tutarlardan hangilerinin karşılanacağı detaylandırılmıştır. Mesela 100 Euro’dan sonraki sağlık giderleri teminat altındadır gibi bir maddede, 100 Euroya kadar olan masraflar karşılanmaz. Sigorta poliçesini yaptırırken, bu konularda dikkatli ve bilgili olmalısınız.
Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası, yurtdışında bulunduğunuz sürece karşılaşabileceğiniz acil sağlık problemlerini teminat altına alan seyahat sağlık sigortasıdır.
Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası Zorunlu mu?
Evet, zorunlu! Yurtdışına çıkarken vize başvurusunda bulunacaksanız vize başvuru merkezleri kesinlikle yurtdışı seyahat sağlık sigortası poliçesini isityor. Bu poliçe, vize başvurusunda gerekli evraklardan bir tanesi. Eğer seyahat sigortası poliçesini dışardan yaptırmayıp konsolosluk veya vize başvuru merkezi üzerinden yaptırırsanız daha fazla ücret ödemeniz gerekir. İyisi mi, vize başvurusunda bulunmadan önce, gideceğiniz süreyi ve günleri kapsayan sağlık sigortasını önceden yaptırın.
Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası Hangi Teminatları Kapsamalı?
Seyahat sağlık sigortası teminatları, konsolosluklar tarafından talep edilen 30,000 Euro teminatlı olmalı ve aşağıdaki durumları kapsamalı;
- Ayakta tedavi kapsamında yapılan acil muayene tanı ve tedavi amaçlı masraflar, ilgili doktorun yazdığı ilaçlar ve kullanılan tıbbi malzemeler,
- Kaza veya ani hastalık sonucu hastane tedavisi masrafları,
- Sigortalının tıbbi nedenlerle nakli veya seyahati,
- Sigortalının vefatı halinde cenazenin tıbbi şartlara uygun olarak nakli veya bulunduğu ülkede defnedilme masrafları,
Seyahat Sağlık Sigorta poliçeleri 1 haftalık, 15 günlük, 1 aylık, 2 aylık, 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık olarak yaptırılabilir.
Dilokulumalta.com olarak Malta‘da dil eğitimi alan öğrencilerimizin kampanyalı malta dil okuları dahilinde sigorta poliçeleri ücretsiz olarak hazırlanmaktadır.
Kaç Günlük Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası Yaptırmalıyım?
Yurtdışına çıkarken eğer vize başvurusunda bulunacaksanız, gün sayısını mutlaka ilgili konsolosluğun veya vize başvuru merkezinin sitesindne öğrenmeniz tavsiye edilir. Bazı durumlarda, günü güne kapsayan sağlık sigortaları kabul edilmemektedir. Örneğin;
Ayın 15 inden itibaren 1 haftalığına yurtdışına çıkacaksanız, bazı konsolsoluklar dönüş tarihinizden itibaren ek 15 gün geçerli seyahat sağlık sigortası talep eder. Bu durumda, seyahatiniz 1 hafta bile olsa, 1 aylık sigort ayaptırmanzı gerekir.
Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası Fiyatları
Yurtdışı için yaptıracağınzı seyahat sağlık sigortası poliçe fiyatları gideceğiniz ülkeye göre değişir. Genelde poliçeler iki farklı bölgeye ayrılır;
- Bölge 1: Schengen Ülkeleri ve Tüm Dünya (ABD, Kanada ve Japonya hariç)
- Bölge 2: ABD, Kanada, Japonya
Bölgelere ayrılma sebebi, ABD, Kanada ve Japonya gibi ülkelerin teminatlaırnın farklı olmasıdır.
Yurtdışında geçerli seyahat sağlık sigortaları fiyatları çok değişkendir. Fiyataların değişken olmasının sebebi, teminatlar, kapsamlar, asistan hizmetleri, uçak rötarı durumlarında ve valiz kaybolması durumlarında ödenen teminatların dahil olup olmaması gibi çok farklı seçeneğe göre fiyatlandırma yapılmasıdır.
Eğitim danışmanınız ile aşağıdaki form üzerinden iletişime geçerek detaylı bir fiyat teklifi alaiblirsiniz.
Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası Teminatı Ne Kadar Olmalı?
Bölge 1’de bulunan Schengen ülkeleri ve tüm dünya ülkeleri için seyahat sağlık sigortası poliçe teminat tutarı 30,000 Eurodur.
Bölge 2’de bulunan ABD, Kanada ve Japonya gibi ülkeler için seyahat sağlık sigortası poliçe teminat tutarı 50,000 Dolardır.
Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Yaptırılır?
Seyahat sağlık sigortası yaptırmak sadece 1- 2 dakika sürer. Yurtdışına çıkamdan önce vize başvurusu yapacaksanız, Avrupa ülkeleri için mutlaka minimum 30,000 Euro temiantlı, saeuyahat sağlık sigortası yaptırmanız gerekli. Yurtdışında geçerli seyahat sağlık sigortası yaptırkamk için ihtiyacınız olacak bilgiler ise şu şekilde:
- Adınız – Soyadınız (pasaportta olduğu gibi)
- TC Kimlik numaranız
- Pasaport numaranız
- Gideceğiniz ülke
- Gidiş tarihiniz
- Dönüş tarihiniz
Bu bilgileri eğitim dnaışmanınıza ilettiğinizde, size 1 – 2 dakika içerisinde yurtdışı seyahat sağlık sigortası fiyatları ve poliçer ile ilgili dönüş yapacaktır. Eğitim danışmanlarımıza aşağıdaki form üzerinden ulaşabilirsiniz.
Yurtdışında Dil Okulları Seyahat Sağlık Sigortası İstiyor mu?
Evet. Yurtdışında bir çok dil okulu, öğrencilerinden yurtdışı seyahat sağlık sigortası talep ediyor. Bunun amacı, yurtdışında iken herhangi bir sağlık sorunu olduğunda, öğrencinin mağdur olmaması ve sigorta şirketi aracılığı ile masrafların karşılanması esas alınıyor. Bu sebeple, vizeye ihtiyacınız olmasa bile, mutlaka seyahat sağlık sigortası yaptırmanız tavsiye edilir.
Yurtdışında Seyahat Sağlık Sigortasını Nasıl Kullanacağım?
Yurtdışında geçerli bir seyahat sağlık sigortanız sizin sağlık güvencenizdir. Sistem, ciddi sağlık problemleirnde maksimum 30,000 Euroya kadar tüm masrafları karşılayacak şekilde organize edilmiştir. Bu masrafları sigorta şirketi direk fatura sahibine öder. Ama diyelimki ufak çapta harcamalar oldu ve bu harcamalar sigorta şirketine nasıl bildirilir ve seyahat sağlık sigortası nasıl kullanılır?
Öncelikle, Türkiye’de ki hastanelerde olduğu gibi özel sağlık sigortaları departmanı veya bu konuda bilgili birini yurtdışında bulamazsınız. Ufak çaplı harcamalarda sistem, önce sizin bu ücreti hastaneye ödemenizi daha sonrasında ise sigorta şirketine talepte bulunarak bu ücreti geri almanız üzerine kurgulanmıştır. Sigorta şirketine talepte bulunurken, sigorta şirketi sizden bu bilgileri isteyeceğinden böyle bir durumda evrakları zamanında toplamanız çok önemlidir;
- hastane faturası
- doktor raporu
- reçete
- ilaç küpürleri
- ilaç faturaları
- dilekçe
- ve sigorta şirketinden talep edeceğiniz sigorta ödeme formu
Bu sayfada kullanılan fotoğraglar:
Image by freepik