Malta Oturma İzni

malta oturma izni nasil alinir

Malta Oturma İzni

Malta oturma izni başvurusunda bulunabilmek için öncelikle Malta’ya gelmeniz gerekmektedir. Malta, Akdenizin ortasında Avrupa Birliğine üye, İngilizce konuşulan bir Avrupa ülkesidir. Malta aynı zamanda Schengen bölgesinde olduğu için bu bölgenin dışından Malta’ya gelecekler vize almak zorundadır.

Malta vizesinin iki farklı türü vardır. Bu vize türleri süre bakımından değişkenlik gösterir. Vize başvuru sebebinize göre Malta vize başvurusunda istenilen evrakların değişiklik göstereceğini unutmayın. Malta vize çeşitleri;

  1. C tipi vize: Malta’ya 90 günden daha kısa süreli geleceklere C tipi vize verilir. Bu vize tipi aynı zamanda Schengen vizesidir.
  2. D tipi vize: Malta’ya 90 günden daha uzun süreli geleceklere D tipi vize verilir. Bu vize tipi aynı zamanda Malta Ulusal vizesi diyede isimlendirilir.

Malta oturma iznine başvuruda bulunmak için Malta’ya D tipi vize ile gelmiş olmanız gerekir. Bazı durumlarda C tipi vize ile de Malta vize uzatma işlemi yapılabilirken genel koşul ülkeye D tipi vize ile gelmiş olmanızdır. Malta’da iki farklı oturma izni bulunur:

  1. Geçici Oturma İzni (Temporary Residence Permit)
  2. Kalıcı Oturma İzni (Permanent Residence Permit)
Oturma İzniGeçici Oturma İzniKalıcı Oturma İzni
Residence PermitTemporary Residence PermitPermanent Residence Permit
Süre1 – 5 yıl arasıSüresiz
Şartlar18 yaşından büyük olmanız, eğitim alıyor olmanız veya bir iş teklifi almanız ve sabıka kaydınızın temiz olması şartı aranırBaşvuru yapabilmeniz için en az 5 yıldır Malta’da ikamet ediyor olmalısınız
AvantajlarıGeçici oturma izni süresince, eğitim alabilir, ikamet edebilir ve çalışabilirsinizHerhangi bir şart olmadan çalışabilir ve eğitim alabilirsiniz. 5. yıl sonunda vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz.
DezavantajlarıGeçici oturma izni bitiminde eğitim, iş gibi kalış sebebiniz olmaz ise oturma iznini uzatamazsınızKalıcı oturma izni süresizdir
dilokulumalta edge icon
Whatsapp’tan Anında Bilgi Al!

İstersen Malta da eğitim konusunda uzman eğitim danışmanınla Whatsapp üzerinden direk görüşebilirsin

Malta Geçici Oturma İznine Nasıl Başvurulur?

Malta’da geçici oturma iznine başvurmak istiyorsanız şu adımları takip etmelisiniz;

  1. Malta’ya gelmek için D tipi vize alın,
  2. Malta’ya geldikten sonra Idendita Malta’ya başvurun,
  3. Geçici oturma izni başvurusu için gerekli dökümanları teslim edin,
  4. Geçici oturma izni başvuru sonucunuzu bekleyin.

Malta’ya D tipi vize ile gelebilmek için ise şu şartlardan birini veya bir kaçını sağlamanız gerekir;

  • eğitim amacı ile gelmelisiniz, yani Malta öğrenci vizesine başvurmalısınız,
  • bir iş teklifi almalısınız, yani çalışma vizesine başvurmalısınız,
  • veya aile birleşimi vizesine başvuruyor olmalısınız.

Malta Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Malta hükümeti, AB/AEA/İsviçre vatandaşı olmayanlara Malta oturma izni veren bir kaç farklı program hakkı tanır. Yani bizim gibi Türkiye’den Malta oturma izni başvurusunda bulunanacaklara bir kaç farklı programa başvurma hakkı tanınır. Genel olarak Malta oturma izni ya da Malta oturum izni alabilmeniz için bu programlardan birine başvuru yapabilirsiniz. Başvurular, genel anlamda Idendita tarafından yönetilir. Malta oturma izni başvurusunda bulunabilmeniz için bazı şartları yerine getirmeniz gerekir;

  • Malta’da eğitime devam etmek, (Malta dil okulları veya Malta Üniversiteleri)
  • Malta’da bir işte çalışmak,
  • Malta’da kendi işini kurmuş olmak,
  • Malta’da bir eğitim kurumunda çalışmak,
  • Emekli olduktan sonra Malta’ya yerleşmek,
  • Malta’da yatırım yapmak,
  • Uzaktan çalışıp Malta’da yaşamak,
  • Yüksek Nitelikli Çalışan olarak Malta’da çalışmak
  • Veya geçerli bir sebepten dolayı Malta’da bulunmak

Yukarıdaki şartlardan birini sağlıyorsanız bu durumda, Malta’da oturma iznine başvurabilirsiniz. Şimdi gelelim 2024 yılında Malta oturma izni başvurusu yapabileceğiniz yürürlülükte olan “Malta Oturma İzni Programları ve Başvuru Şartları”:

Adınız Soyadınız

E-posta Adresiniz

Telefon Numaranız

Süre Seçimi

Ne Zaman?

Malta Oturum İzni Başvuru Programları 2024

(Malta Residence Permit Programmes 2024)

İşte Malta’da oturma izni almak için başvuru yapabileceğiniz  2024 yılında yürürlülükte olan Malta Residence Permit / Malta Oturma İzni programları:

  • Malta Permanent Residence Programme – Malta Süresiz Oturma İzni Programı
  • Nomad Residence Permit – Dijital Göçebe Oturma İzni Programı
  • Startup Residence Programme –  Startup Oturma İzni Programı (iş fikirleri için)
  • Global Residence Programme – Küresel Oturma İzni Programı
  • The Malta Retirement Programme – Malta Emeklilik Programı
  • Highly Qualified Persons (HQP) Rules – Yüksek Nitelikli Kişiler için Oturma İzni Programı

Malta Süresiz Oturma İzni Programı

(Malta Permanent Residence Programme)

MPRP, yani Malta Süresiz Oturma İzni aslında bir yatırım karşılığında Malta’da oturma izni başvurusu yapabileceğiniz bir programdır. Eksiksiz ve doğru bir başvurunun sunulmasından itibaren 4 – 6 aylık bir işlem süresinde Malta’da daimi oturma izni başvurusu sonuçlanır ve başvuru yaoan adaylara 4. nesile kadar Malta’da oturma izni verilir. MPRP – Malta Permanent Residence Permit – Malta Daimi Oturma İznine başvurabilmek için kişinin 500.000 Euro’dan az olmayan sermaye varlıklarına sahip olduklarını ve bunun en az 150.000 Euro’sunun finansal varlıklar olması gerektiğini göstermeleri gerekmektedir.

MPRP ile ilgili detaylı bilgi için Malta süresiz oturma izni linkini inceleyin.

malta suresiz oturum izni programi

Adınız Soyadınız

E-posta Adresiniz

Telefon Numaranız

Süre Seçimi

Ne Zaman?

Dijital Göçebe Oturma İzni Programı

(Nomad Residence Permit)

Nomad Residence Permit, günümüzün teknoloji dünyasında uzaktan çalışıp Malta’da ikamet etmek isteyenler için  oturma izni olarak açıklanabilir. Birebir tercümede digital göçebelere oturma izni gibi bir ifade çıksada, Nomad Residence Permit, başvuranlara Malta’da yasal olarak ikamet ederken başka bir ülkedeki mevcut istihdamlarını sürdürmelerine olanak tanır. Bu oturum izni, telekomünikasyon teknolojilerini kullanarak uzaktan ve lokasyondan bağımsız çalışabilen kişilere açıktır.

Nomad Residence Permit, normalde Malta’ya seyahat etmek için Vizeye ihtiyaç duyan Türkiye vatandaşları gibi üçüncü ülkelerden gelen bireylere açıktır. Oturma izni bir yıl süre için  verilir ve başvuru kriterlerine uygunluk devam ediyorsa, kriterler karşılandığı sürece Malta oturma izni yenilenebilir.

Nomad Residence Permit ile ilgili detaylı bilgi için Dijital Göçebe Oturma İzni linkini inceleyin…

nomad residence permit digital gocebeler oturma izni

Küresel Oturma İzni Programı

(Global Residence Programme)

​”Global Residence Permit (GRP) (Küresel Oturma İzni – Küresel İkamet izni) ” AB, AEA veya İsviçre vatandaşı olmayan ve uzun süreli ikamet etmeyen kişileri çekmek için tasarlanmış bir programdır. Bu Programdan yararlanan kişilerin, çalışma izni almak için gerekli koşulları yerine getirmeleri koşuluyla Malta’da çalışmaları engellenmez. Ayrıca programdan yararlananlar, gerekli tüm prosedürler yerine getirildiği sürece, nitelikli mülklerinde hanehalkı personelinin hizmet vermesini sağlayabilir.

Global Residence Programme ile ilgili detaylı bilgi için Malta Küresel Oturma İzni Programı linkini inceleyin…

Startup Oturma İzni Programı (iş fikirleri için)

Startup Residence Programme

Malta, Avrupa Birliği’nin tam üyes bir ülkedir ve Malta’nın resmi para birimi Euro’dur. Malta adalarının nüfusu yarım milyonun biraz üzerindedir. Malta’da çalışanların %25’inden fazlası dünyanın her yerinden gelen gurbetçilerdir. Son yıllarda, Malta Hükümeti yeni kurulan şirketlere karşı açık bir yaklaşım benimsedi ve bu, çeşitli yüksek düzeyde yenilikçi yeni kurulan şirketlerin ilgisini çekmesiyle sonuçlandı. Malta Startup Uzmanlık Programı, bu alandaki rekabet gücünü artırmaya yönelik bir başka somut politika adımıdır.

Malta Startup Residence Programı, 5 yıl daha uzatılabilen 3 yıllık bir oturma izni verir; bu süre zarfında yararlanıcılar, startup girişimlerini başlatırken Malta’da ikamet edebilirler. AB üyesi olmayan vatandaşlara yönelik olan bu rekabetçi program, Malta’da yenilikçi girişimlerin ve ölçek büyütmelerin kurulmasını kolaylaştırmak ve aynı zamanda kurucularının/kurucu ortaklarının, çekirdek çalışanların ve ilgili birinci derece aile üyelerinin göç sürecini desteklemek için özel olarak tasarlanmıştır. Bu programın yararlanıcılarının Malta’da somut bir varlığa sahip olmaları gerekmektedir (yerel olarak yaşama ve vergi ödeme dahil).

Startup Residence Programme –  Startup Oturma İzni Programı ile ilgili yazıya devam etmek için tıklayın…

Startup Residence Programme ile ilgili detaylı bilgi için Startup Oturma İzni Programı linkini inceleyin…

malta oturma izni startup programme

Adınız Soyadınız

E-posta Adresiniz

Telefon Numaranız

Süre Seçimi

Ne Zaman?

Malta’da Emeklilik Programı

(The Malta Retirement Programme)

Malta Retirement Programme – Malta Emeklilik Programı (MRP), istihdam ilişkisi içinde olmayan ve düzenli gelir kaynağı olarak emekli maaşı alan AB vatandaşlarını, AB vatandaşı olmayanları, AEA ve İsviçre vatandaşlarını çekmek için tasarlanmış bir programdır. ​Bu programdan yararlanan bireyler, Malta’da ikamet eden bir şirketin yönetim kurulunda icracı olmayan bir görevde bulunabilir. Bu, başvuru sahibinin şirket tarafından herhangi bir sıfatla çalıştırılmasının yasaklanacağı anlamına gelir.

Malta Retirement Programme – Malta Emeklilik Programı (MRP) ile ilgili yazıya devam etmek için tıklayın…

Yüksek Nitelikli Kişiler için Oturma İzni Programı

(Highly Qualified Persons (HQP) Rules)

Malta, 2004 yılında AB’ye katıldığından beri ekonomisini modernleştiriyor. Son derece işlevsel, düşük maliyetli, iyi düzenlenmiş bir yetki alanı olarak tanınmaya başlayan bu yetki alanının temelinde, eğitim ve öğretime yatırım yoluyla eğitimli personelin bulunması yatmaktadır. Ancak, AB’ye katıldıktan sonra finansal hizmetler ve oyun hizmetlerinin yanı sıra son yıllarda havacılık hizmetleri ve tüp bebek teknolojisi alanlarındaki genişleme, yüksek vasıflı ek çalışanlara önemli bir ihtiyaç olduğunu göstermektedir. Bu nedenle, özellikle finansal hizmetler sektörü, oyun sektörü, havacılık sektörü ve tüp bebek sektörü gibi yerel uzmanlığın eksik olduğu alanlarda bilgi ithalatına ihtiyaç duyulmaktadır.

Highly Qualified Persons (HQP) Rules – Yüksek Nitelikli Kişiler için Oturma İzni Programı ile ilgili yazıya devam etmek için tıklayın…

Sıkça Sorulan Sorular

Malta oturma izni için hangi vizeye başvurmalıyım?2024-02-26T17:18:54+03:00

Malta oturma iznine başvurmak için öncelikle Malta’ya D tipi vize ile giriş yapmanız gerekir. Malta, Akdenizin ortasında Avrupa Birliğine üye, İngilizce konuşulan Avrupa ülkelerinden bir tanesidir. Malta aynı zamanda Schengen bölgesinde olduğu için bu bölgenin dışından Malta’ya gelecekler vize almak zorundadır.

Malta geçici oturma izni ile kalıcı oturma izni arasındaki fark nedir?2024-12-05T13:36:16+03:00

Malta geçici oturma izni ile kalıcı oturma izni arasındaki en büyük fark, geçici oturma izni 1 ile 5 yıl arasında verilirken kalıcı oturma izni süresiz verilir. Malta kalıcı oturma iznine başvurmak için Malta’da en az 5 yıl süre ile kalmış olduğunuzu ispat etmeniz veya Malta oturma izni programlarından birinden kabul almış olmanız gerekir.

Malta D tipi vizesine hangi şartlar başvurulur?2024-02-26T23:49:46+03:00

Malta’ya D tipi vize ile gelebilmek için ise şu şartlardan birini veya bir kaçını sağlamanız gerekir;

  • eğitim amacı ile gelmelisiniz, yani Malta öğrenci vizesine başvurmalısınız,
  • bir iş teklifi almalısınız, yani çalışma vizeisne başvurmalısınız,
  • veya aile birleşimi vizesine başvuruyor olmalısınız.
Malta geçici oturma iznine nasıl başvurulur?2024-02-26T23:51:08+03:00

Malta’da geçici oturma iznine başvurmak istiyorsanız şu adımları takip etmelisiniz;

  1. Malta’ya gelmek için D tipi vize alın,
  2. Malta’ya geldikten sonra Idendita Malta’ya başvurun,
  3. Geçici oturma izni başvurusu için gerekli dökümanları teslim edin,
  4. Geçici oturma izni başvuru sonucunuzu bekleyin.
Malta’da geçici oturma izni ile çalışabilirmiyim?2024-02-26T23:55:13+03:00

Malta’da geçici oturma izni aldıktan sonra bu süre içerisinde eğitim alabilir, ikamet edebilir ve çalışabilirsiniz. Geçici oturma izni süresi bitmeden önce eğitiminiz veya çalışmanız devam ediyorsa, geçici oturma iznini uzatabilirsen.

Malta oturma izni başvurusu nasıl yapılır?2024-02-26T23:57:34+03:00

Malta hükümeti, AB/AEA/İsviçre vatandaşı olmayanlara Malta oturma izni veren bir kaç farklı program hakkı tanır. Yani bizim gibi Türkiye’den Malta oturma izni başvurusunda bulunanacaklara bir kaç farklı programa başvurma hakkı tanınır. Genel olarak Malta oturma izni ya da Malta oturum izni alabilmeniz için bu programlardan birine başvuru yapabilirsiniz. Başvurular, genel anlamda Idendita tarafından yönetilir. Malta oturma izni başvurusunda bulunabilmeniz için bazı şartları yerine getirmeniz gerekir;

  • Malta’da eğitime devam etmek, (Malta dil okulları veya Malta Üniversiteleri)
  • Malta’da bir işte çalışmak,
  • Malta’da kendi işini kurmuş olmak,
  • Malta’da bir eğitim kurumunda çalışmak,
  • Emekli olduktan sonra Malta’ya yerleşmek,
  • Malta’da yatırım yapmak,
  • Uzaktan çalışıp Malta’da yaşamak,
  • Yüksek Nitelikli Çalışan olarak Malta’da çalışmak
  • Veya geçerli bir sebepten dolayı Malta’da bulunmak
Malta oturum izni başvuru programları nelerdir?2024-02-26T23:58:59+03:00

İşte Malta’da oturma izni almak için başvuru yapabileceğiniz  2024 yılında yürürlülükte olan Malta Residence Permit / Malta Oturma İzni programları:

  • Malta Permanent Residence Programme – Malta Süresiz Oturma İzni Programı
  • Nomad Residence Permit – Uzaktan Çalışanlar için Oturma İzni Programı
  • Startup Residence Programme –  Startup Oturma İzni Programı (iş fikirleri için)
  • Global Residence Programme – Küresel Oturma İzni Programı
  • The Malta Retirement Programme – Malta Emeklilik Programı
  • Highly Qualified Persons (HQP) Rules – Yüksek Nitelikli Kişiler için Oturma İzni Programı
Malta’da oturma izni başvurusu için İngilizce bilmek şart mı?2024-02-27T00:09:15+03:00

Malta’da oturma izni başvurusu için İngilizce bilmek şart değildir. Ancak İngilizce bilmenin başvuru sürecinde ve yaşamda avantaj sağlayabileceği unutulmamalıdır. Malta’da oturma izni başvurusu yapmaya karqar verdiyseniz, Malta dil okullarına kayıt olabilirsiniz.

Leave A Comment

Yeni İçerikleri Kaçırmamak İçin Bültenimize Kayıt Olun

Kampanya ve yeni makaleler için sizi bilgilendireceğiz.

Üye olarak Gizlilik Politikamızı ve KVKK Aydınlatma Metnini kabul etmiş sayılırsınız.

Go to Top